2015-09-23 17:58:35• hírek • Szatmar.ro

Csak a figyelmeztető lövések után állt meg a terepjáró

Több ezer doboznyi csempészcigarettát foglaltak le a határrendészet munkatársai kedden Avasfelsőfalu közelében. A bűnüldöző szerveknek figyelmeztető lövéseket kellett leadniuk ahhoz, hogy a csempészek megálljanak. Csanáloson nagy mennyiségű dohányra bukkantak.

Avasfelsőfalu közelében a határőrség munkatársai egy angol rendszámú terepjáróra figyeltek fel, amely földes mezőgazdasági úton haladt a román-ukrán államhatár közelében. A határrendészek megállásra szóllították fel a gépkocsi vezetőit, ám azok sem a vizuális, sem az akkusztikus jelzésekre nem reagáltak. Ezt látva a határőrök négy figyelmeztető lövést adtak le. Ennek hatására a gépkocsi hirtelen megállt, két személy kiugrott belőle és más-más irányba próbáltak meg elfutni.

Egyikőjüket, a 32 éves szatmárnémeti S. Mariát sikerült elfogni. A gépkocsi átkutatása során a határőrök 4486 doboznyi, 59.000 lej értékű csempészcigarettát találtak. A dohányárut és gépkocsit lefoglalták, S. Mariát pedig 24 órára őrizetbe vették.

Szerda hajnalban jelentősebb mennyiségű, szám szerint 15 kilogramm feldolgozatlan dohányárut találtak a határrendészek a csanálosi határátkelőnél. A szatmár megyei illetőségű F. Rudolf megpróbált bejutni az országba a 3500 lej értékű dohánnyal. Ám mivel a törvény magánszemély esetén csak egy kilogramm dohány birtoklását teszi lehetővé, a 26 éves férfi ellen eljárást kezdeményezett a hatóság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: